24 Mart 2023 Cuma

Resim Yapan Yapay Zekâ-1

 

Son zamanlarda girilen belirli  ifadelere göre resim çizen birçok yapay zekâ platformu kullanılmaya başlandı.  Bu yazımızda bazı platformları ve bu platformlarda örnek olarak oluşturduğum resimleri paylaşacağım.

https://stablediffusionweb.com/ adresine girip ücretsiz olarak görüntü oluşturmaya başlayabilirsiniz.  Ben denemek için "Turkuaz mermerli iç mekan, mavi beyaz duvarlar, büyük ametist taş" yazdığımda aşağıdaki görseli oluşturdu. 

Yazdığım ifadeyi web sitesine girmeden önce google translate ile ingiizceye çevirerek girdim.  " Turquoise marble interior, blue white walls, large amethyst stone"


Başka bir örnek.


Stable Diffusion, bir metin girişi sayesinde gerçekçi görüntüler üretebilen, insanları  çarpıcı sanat eserleri yaratmaya teşvik eden metinden görüntüye dönüşüm modelidir. Önemli bir ayrıntı ise kriterlerin İngilizce girilmesi halinde daha net sonuçlar alınması.

Stable Diffusion, gerçekten etkileyici bir yapay zeka modelidir. Metin girişi verildiğinde foto-gerçekçi görüntüler üretmek için kullanılır ve son derece inandırıcı sonuçlar verir. Bu model, OpenAI tarafından geliştirilmiştir ve GPT-3 mimarisine dayanır.

Stable Diffusion, özellikle sanat ve tasarım alanlarında oldukça ilgi çekicidir. Bu model, sanat eserleri üretmek için kullanılan geleneksel yöntemlerin yerini alabilir ve yaratıcılığı teşvik etmek için kullanılabilir.

Stable Diffusion, gerçekten benzersiz ve güçlü bir özgürlük düzeyine sahiptir. Bu model, birçok farklı özelliklere sahip birçok farklı görüntü üretebilir ve kullanıcılara geniş bir yaratıcılık aralığı sunar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Android telefonda casus yazılım nasıl tespit edilir?

  Android telefonda casus yazılım nasıl tespit edilir? Peki telefonunuzda casus yazılım olup olmadığını nasıl anlarsınız?  Casus yazılımlar ...