23 Mart 2023 Perşembe

Chat GPT4'ten Gençlere İşe Alım Tavsiyesi

 


        Konumuz yine yapay zeka. Bu kez hem Chat GPT4 hem de D-iD platformu ile birlikte oluşturduğum bir videoyu paylaşacağım. 

        Yakın zamanda bildiğiniz gibi dünyanın en gelişmiş yapay zeka platformu opanai.com  yeni versiyon ChatGPT4'ü faaliyete geçirdi. Önceki versiyona oranla oldukça gelişmiş bir algoritmaya dolayısıyla daha olgunlaşmış yeteneklere sahip bir chat robotu olarak karşımıza çıktı. Türkçe dahil birçok dilde çok isabetli cevaplar alınabiliyor. Hatta, avukatlık olmak üzere (ABD) girdiği birçok sınavda da başarılı olduğu ifade ediliyor. 

        Bu süreçte işe alımlarda gençlerden beklenen yetenekler özelinde bir inan kaynakları eğitim programı hazırlarken ben de GPT4 den fikir almak istedim. "İşe alımlarda firmalar gençlerden neler bekler?" sorusuna aşağıdaki cevabı verdi: 

İş etiği ve disiplin: İşe zamanında gelmek, işi zamanında teslim etmek, kurallara uymak gibi davranışlar işverenler tarafından çok değerli görülür.

İletişim becerileri: İletişim becerileri yüksek olan adaylar, işyerinde diğer çalışanlarla ve müşterilerle daha iyi iletişim kurabilirler.

Ekip çalışması: İşverenler, takım çalışmasına uyum sağlayabilen ve başkalarıyla iyi çalışabilen adayları tercih ederler.

İş tecrübesi: İlgili alanda iş tecrübesi olan adaylar, işverenler tarafından daha fazla tercih edilebilir.

Öğrenme becerisi: Yeni teknolojiler, iş süreçleri ve beceriler hızla değişirken, öğrenme becerileri yüksek olan adaylar daha avantajlıdır.

Liderlik: Bazı pozisyonlar için liderlik özellikleri aranabilir. Bu nedenle, liderlik özellikleri gösteren adaylar, işverenler tarafından tercih edilebilir.

Yaratıcılık: Yaratıcı düşünebilen ve farklı çözüm yolları üretebilen adaylar, işverenler tarafından ödüllendirilir.

Dil becerileri: Globalleşen dünyada, yabancı dil bilmek işverenler tarafından aranan önemli bir özelliktir.

İş yapma isteği: İşverenler, işe bağlılığı yüksek, iş yapma isteği olan adayları tercih ederler.

Bu özellikler, işe yeni girecek genç adayların ilgi alanlarına, yeteneklerine, işe başvurulan sektöre ve pozisyona göre değişebilir.

 Oldukça mantıklı değil mi? Bu metni başka bir yapay zeka platformu ile de videoya çevirdim. www.d-id.com  


Her iki platform da şimdilik ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Yapay zeka ile ilgili konuların devamı gelecek. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Android telefonda casus yazılım nasıl tespit edilir?

  Android telefonda casus yazılım nasıl tespit edilir? Peki telefonunuzda casus yazılım olup olmadığını nasıl anlarsınız?  Casus yazılımlar ...